2) GROENE GORDEL BRUGGE FIETSROUTE (West-Vlaanderen)

Gestart in Varsenare aan de sporthal verkennen we de Groene Gordel route rond Brugge. Deze 53.4 km lange vlakke fietsroute brengt je langs de deelgemeenten doorheen de groene zones. Al snel rijdt je door stukken onverharde boswegen door het bos van Beisbroek en Tudor met hun kastelen, richting Loppem waar eveneens een kasteel te bezoeken is. Eens Loppem gepasseerd gaat het nu langs Oostkamp naar Steenbrugge over rustige wegen. Vanaf Steenbrugge gaat het echter weer over onverhard naar Male met zijn kasteel en zijn Sint-Trudo abdij. Eens voorbij Male gaat het nu tussen de velden richting het toeristische stadje Damme. Dames span maar jullie BH bandjes aan want er moet over een afstand van 1.8 km over kasseien gereden worden. Na nogmaals (dames!) dobberen over de kasseien van Damme gaat het nu langs de Damse Vaart (welke je kan afvaren met de rivierboot De Lamme Goedzak) naar het Fort Van Beieren, waar je rond rijd op een heel smal kronkelend padje om weer terug te keren naar de Damse Vaart. Nu gaat het even langs de ring op een mooi fietspad de Oostendse Vaart volgend richting Oostende. Zicht op de polders is onze beloning . Daarna gaat het rustig verder naar Varsenare. Op deze route zijn overal stopplaatsen om de innerlijke mens te versterken. Door de meerdere stukken onverhard is deze route niet aan te raden voor de racefiets . Je kan ook eens van de route afwijken om het centrum van Brugge te bezoeken met zijn mooie gebouwen en vele musea. Uniek is ook wel dat de zeer goed bewegwijzerde route in 2 richtingen kan gereden worden. Mooie route met een score van 8.5/10. Daar kan iedereen tevreden mee zijn.

Laat hier je reactie achter