4) MAERLANT FIETSROUTE (West-Vlaanderen)

De 52 km lange Maerlant route is een route voor fietsers die van de natuur houden. Je rijdt ongeveer 90% door het groen d.w.z. bewerkte akkers en graslanden met vee. Onderbroken met een alleenstaand huis of boerderij. De doortochten door dorpen is vrij beperkt. Ook in Sluis rij je niet door de kern maar langs de omwalling van dit versterkte stadje. Door die beperking zijn er niet zoveel stopplaatsen langs het parkoers maar je kan altijd even afwijken. Mensen die rap zeeziek zijn hoeven niet te vrezen wanneer ze het veerpontje over de Damse Vaart moeten nemen. Toch een leuke onderbreking. De wegen zijn zeer goed te noemen met een stukje onverhard rond SluisĀ  maar dat mag geen probleem zijn voor de racefietsers. Er zijn 3 stroken kasseien. Die in Damme (waar tevens de start is) en in Aardenburg zijn wel de hevigste. Deze route heeft zeker geen prijs gewonnen voor toeristische bezienswaardigheden. Door de perfecte bewegwijzering en de mooie veilige wegen maar toch een beetje eentonigheid toch een 7/10 score. In de winter een puntje minder.

Laat hier je reactie achter