8) PREIROUTE (West-Vlaanderen)

Nee, geen kastelen, monumenten, oude gebouwen of veel kerken moet je verwachten op deze route. Deze 50 km lange route met start in Meulebeke aan het sportcenter slingert zich letterlijk doorheen velden met wat dacht je? Juist, preivelden en veel ander gewassen. Maar door de dichte behuizing heb je nooit het gevoel van allee weeral een veld. En daar de wegen echt wel kronkelen ben je zo weeral in een andere straat. Wij hebben dus 1 kerk tegengekomen (die van Marialoop Meulebeke) maar die zie je  ongeveer 30 km lang. Opgelet,  zijn licht glooiend karakter maakt van deze tocht nog een pittig ritje. Er worden ook enkele onverharde wegjes aangedaan wat het voor de racefiets minder geschikt maakt. Wat wel ietsje groter mocht zijn, zijn de routebordjes waarvan er jammer genoeg enkele ontbraken. En doe maar je boterhammetjes en je koffiepull mee want eet – en drinkgelegenheden zo goed als niets. Wel fruitwinkels! Dus kort samengevat. Een route die ik zeker nog een keer zou rijden met een score van 8/10 maar door het ontbreken van enkele belangrijke bordjes kunnen wij maar een 7/10 geven.

Laat hier je reactie achter