9) VIERKERKENROUTE (West-Vlaanderen)

Als je eens de biecht willen laten afnemen, dan kan je niet beter zitten dan op de 27 km lange Vierkerken route. Op deze route met start te Zuienkerke en die zich volledig in de polders afspeelt, rij je door 4 charmante dorpjes met elk zijn eigen kerk. 3 dorpjes zijn nog straatjes met kinderkopjes (kasseien dus) en een handje vol huisjes rond de kerk gebouwd. In elk dorpje is er mogelijkheid om de innerlijke mens te versterken. En als je er nog niet genoeg van hebt zijn er nog de kerkwegeltjes waar je overheen moet fietsen. Er is wel een lange kasseistrook op deze route maar er is een smal fietspaadje ernaast voorzien. Verder is het fietsen over zeer verkeersarme polderwegen met mooie vergezichten. Voor de racefiets zou je beter een binnenbandje meenemen. Er ontbreken wel enkele routebordjes. En wanneer je echt een keer wilt vlammen dan kan je dit op de weg langs de Oostende vaart. Kortom een ideaal routeke om s’avonds eens het hoofdje leeg te maken. Jammer maar door de bordjes kunnen wij maar een score van 7/10 geven. Amen.

Laat hier je reactie achter