12) BEISBROEKROUTE (knooppuntroute) (West-Vlaanderen)

Deze 40 km lange route zijn wij gestart op knooppunt 65. Na een eindje langs de Oostendse vaart te hebben gefietst (let op de speciale ophaalbrug van scheepsdale) en enkele knooppunten verder, start aan knp 3, de Brugse Vesten. Dit is prachtig rijden langs het water en de molens en tevens een paradijs voor de vele joggers. Na de vesten gaat het via het station door kleine fietspaadjes binnendoor richting tillegembos. Daar passeer je veel mooie huizen en ga je richting Loppem naar het bos van Merkenveld om dan af te zakken via het Vloethemveldzate, een verhard fietspad, waarbij je de achterzijde passeert van de fabriek van de pikdorsers New Holland, naar het Beisbroekbos met zijn mooi kasteel en sterrenwachtcenter. Na even een verfrissing te hebben genomen in Beisbroek aan het kasteel, aan eten en drank helemaal geen gebrek op deze route, gaat het nu langs Varsenare via open terrein richting terug naar de Oostendse Vaart dewelke we wel enkele kilometers volgen. Wij moeten toegeven dat dit wegens zijn toffe wegjes en paadjes een van de meest plezante routes is dat we al gevolgd hebben. Wegens zijn meerdere onverharde wegjes is het niet geschikt voor de racefiets.  Kort samengevat een score van 9/10. Minder kunnen wij echt niet geven, anders zouden wij moeten te biecht gaan op de Vierkerkenroute.

65-36-4-27-23-3-98-5-49-25-99-97-67-10-74-14-77-96-73-61-90-68-48-30-21-65

Laat hier je reactie achter