13) ZILLEGHEMROUTE (West-Vlaanderen)

De Zilleghemroute of in het mooi Nederlands de Zedelgemroute is een route die de dorpen Zedelgem, Aartrijke, Veldegem en Loppem met elkaar verbindt. Deze zeer goed bewegwijzerde route is een mooie mix tussen het rijden door de bebouwing en het rijden tussen bewerkte akkers en rustig grazende koeien en paarden. Mede dat je door de centra van de dorpen rijdt is er zeker geen gebrek aan een versnapering. Doordat de weg bijna volledig over verharde wegen zijn weg zoekt, er zijn twee kortere stukjes onverhard, is deze 49.5 km lange rit (is juist op mijn meterke) zeker geschikt voor de racefiets. Niet vergeten even te bezoeken is het kasteel van Loppem en de abdij van Zevenkerken. Wanneer je Aartrijke dorp uitrijdt naar Veldegem toe dan rij je op een weg waar je hartslag wel eventjes zal verhogen. Daar is het een stukje heuvelachtig (nee, niet zoals La Redoute) maar je voelt het toch wel. Er zijn wel meerdere stukjes waar eventjes de versnellingen  aan het werk moeten. Maar het valt zeer goed mee, hoor. Voor ons was het een aangenaam ritje om te rijden en door zijn afwisseling mogen wij zeker een 8/10 score toekennen. Tot ziens in Zilleghem.

Laat hier je reactie achter