15) LEIESTREEKROUTE (Oost-Vlaanderen)

Aan de Blaarmeersen te Gent, waar veel parking is, startten wij deze 51.2 km lange rit. U mag zich aan een rit verwachten met zeer veel afwisseling op gebied van wegen. Verhard en onverhard wisselen elkaar in snel tempo af. Ook behuizing en natuur wisselen elkaar perfect af. De Leie loopt als een rode draad door deze rit maar is toch niet overdreven aanwezig. En voor een beetje cultuur is een bezoek aan het kasteel van Ooidonk natuurlijk een must. Een hapje of een natje zal je zeker tegenkomen op deze route. Wij hebben een lekker creemtje gelekt aan de boorden van de Leie (moet kunnen). Dus door de vele onverharde weggetjes is de racefiets volledig af te raden. En mensen die last hebben van zeeziekte zullen dat zeker niet krijgen op het overzetje dat je moet nemen. De persoon die deze rit samengesteld heeft verdiend zeker een pluim en daarom kunnen wij zeker een score van 8.5/10 geven.

Laat hier je reactie achter