16) KASTELENROUTE BRUGGE (West-Vlaanderen)

We zijn deze route gestart in het domein Tillegembos te Sint-Michiels Brugge waar ruime parking aanwezig is. Deze route brengt je langs enkele mooie kastelen alhoewel je voor sommige kastelen wel even van de route moet afwijken. De route kan je in twee delen opsplitsen .Deel een: Eens voorbij Merkemveld zijn het voornamelijk velden met gewassen die de dienst uitmaken tot aan het militair domein van Vloetemveld. Deel twee: Vanaf Vloetemveld tot voorbij Merkemveld zijn het bossen die het overwicht hebben. Deze 55 km lange tocht gaat voornamelijk over vlakke wegen. Maar even voorbij Baliebrugge krijg de route een licht glooiend karakter (nee, het word geen Ardennentocht) tot aan de Brugsestraat. Dit is geen route voor de racefiets want werkelijk alle soorten baantjes en weggetjes kom je tegen op deze route. Dit maakt het wel plezierig om deze tocht te fietsen. Voor deze rit zou je beter een drinkbus meenemen want er is niet overdreven veel ” bevoorrading” te vinden. Dit is een tocht welke je meerdere keren wilt rijden (ik heb hem al 3 keer gereden) en telkens zal je iets nieuws ontdekken. Daarom voor deze route 8/10 en leunend tegen 8.5/10.

4 reacties

Eergisteren hebben wij de Kastelenrouterond Brugge gefietst (ongeveer 45 km denk ik).We zijn vertrokken om 11 u op de ruime gratis parking op het eind van de Baron Ruzettelaan. Om 12 u 30 hebben uitstekend geluncht (soep, hoofdgerecht en koffie) in de Trutselaar in Tillegembos. Dit is een prima adresje : fijne keuken, mooi etablissement en vriendelijke uitbaters. We reden meestal door de bossen langs prachtige kastelen (Loppem, Tillegem, Tudor…). Op het eind van de rit kwamen we uit in Brugge waar we langs het Minnewater nog iets gaan drinken zijn. Dit is een route die we al 3 keer gedaan hebben, eerst eens alleen later met vrienden en we raden ze iedereen aan. Quotering : 9/10.

Deze week ga ik hem ook nog eens rijden. Het kasteel van Loppem is ook te bezoeken. Dat hebben wij gedaan maar het is al een tijdje geleden. Wel een goeie tip van de Trutselaar , die gaan we eens proberen. Wij zijn van Sint-Andries dus voor ons is het maar een stapje ver.Als je nog eens een route fietst die wij nog niet gereden hebben mag je die altijd doorsturen
Vele groetje Dirk en Carine

Dit is een prachtige route!
https://fietsknooppunten.blogspot.com/2011/06/kastelenroute.html
Proficiat met je inspirerende website!
mvg
Tour de Frans

Dat is waar. We hebben hier ook een mooie streek om toffe routes te rijden. Wij bezoeken soms ook jouw site om info te zoeken als we een routje willen fietsen. Hoe meer info de mensen kunnen krijgen van wat ze mogen verwachten hoe beter het is om leuke fietsroutes te rijden. Jammer dat we nu even op ons honger moeten zitten want er waren redelijk wat nieuwe verkenningen gepland dit jaar
grtj Dirk en Carine

Laat hier je reactie achter