18) DE VIER DORPEN FIETSROUTE (Vlaams-Brabant)

Wij waren vertrokken vanuit camping Grimbergen te Grimbergen voor deze 39 km lange tocht. Deze rit, die soms een licht glooiend karakter vertoond, kenmerkt zich door de zeer grote variatie van wegen. Van grote baan tot bosweg, van jaagpad tot veldwegel en vooral veel kasseien. Bij vertrek in Grimbergen kan je niet naast de prachtige basiliek kijken. Enkele kilometers verder kan je dan een bezoek brengen aan “het mot” museum en aan de ru├»nes van het Prinsenkasteel. Ook een bezoek aan de plantentuin in Meise (hebben wij gedaan) mag je zeker niet overslaan. Even stilstaan bij het jachthuis (zie foto) en een mooie foto van je partner nemen aan het waterrad. Dit kan allemaal op deze route die een goed evenwicht heeft tussen bebouwing en natuur. Voor afkoeling fiets je langs het kanaal waar je tevens kennis maakt met ” de verbrande brug”. En sterven van de dorst ga je zeker niet doen want er is voldoende drankgelegenheid. Deze toffe rit verliest echter veel van zijn waarde door de slechte bewegwijzering. Er ontbreken meerdere bordjes of zijn moeilijk zichtbaar (meer dan 4 km misreden daardoor). Niet geschikt voor racefietsliefhebbers. Onze score: zeker 8.5/10 maar door de bewegwijzering 6.5/10.

Laat hier je reactie achter