17) KNOOPPUNTROUTE nr 40 STEENHUFFEL (Vlaams-Brabant)

Vandaag een route gereden uit de fietsbox E-BIKING IN BELGIE (een box die je gewoon moet hebben). We hebben knooppuntroute nr 40 Steenhuffel gereden. Met start te Grimbergen, wij kampeerden op camping Grimbergen, begonnen we aan deze 45 km vlakke route. Deze route kan je indelen in 3 delen. Het eerste deel gaat over het jaagpad langs het kanaal met zijn toch wel imposante bruggen. Wanneer je het kanaal verlaat kom je op het tweede deel, namelijk rustige wegen langs velden en bewerkte akkers. Kilometers afmalen zonder veel afwisseling. Vanaf knp 69 begint het derde deel. Stukjes onverhard, kerkwegels, kleine wegjes, kortom de wegjes die het fietsen plezant maken. Voor de bierliefhebbers wordt het even op de tandjes bijten wanneer je de bierfabrieken passeert. Maar niet getreurd, langs de weg zijn er voldoende gelegenheden om dit lekkers te proeven. Dit in geen route voor de racefiets. Ook de basiliek van Grimbergen is eens een bezoekje waard. Onze score: deel een en deel twee 6/10 maar door deel drie kom je zeker aan 8/10.

Laat hier je reactie achter