20) KREKEDAL FIETSROUTE (West-Vlaanderen)

Aan de parking van De Mote in het centrum van Koekelare zijn we gestart voor deze 49 km lange fietstocht. Van hier uit gaat het via glooiende wegen (soms wel eens drukkere banen) richting Diksmuide. Verre panoramazichten geven ons een idee van dit golvend gebied. Onderweg komen we ook 4 statige molens tegen. En door de passages doorheen enkele dorpen is er voldoende drank te vinden om de drinkbus bij te vullen. Eens we aan Diksmuide kwamen waren we even van de route afgeweken om de Yzertoren van nabij te bekijken (deze kan je tevens ook bezoeken). Even een terrasje aandoen op de Grote Markt van Diksmuide moet kunnen. Vanaf Diksmuide gaat het dan in een vlakke rechte lijn naar Koekelare en dit volledig tussen bewerkte akkers en weiden met koetjes. Veel oorlogs monumenten moet je niet verwachten op deze route. Enkel een molen dat ze tot uitkijktoren gemaakt hadden is nu ingericht als monument en is te bezoeken. Ook tussen Diksmuide en Koekelare  (als je even van de route afwijkt, er staat aan richtingsbord) kan je een Duits oorlogskerkhof bezoeken. Dit is een route die met de racefiets kan gereden worden. Al bij al een aangename route om te rijden en daarom geven wij deze uitstekende bewegwijzerde route een 8/10.

Laat hier je reactie achter