22) WIJNENDALE ROUTE (West-Vlaanderen)

Op deze route mag je je verwachten aan groen, veel groen. Hier mag sprake zijn van een route op ” den buiten”. Daardoor helt deze route over naar de iets saaiere kant. Gelukkig zijn er de verschillende weggetjes en paadjes waardoor het toch weer aangenaam fietsen wordt. Bezienswaardigheden liggen dan wel weer dun gezaaid. Het kasteel van Wijnendale nabij Torhout is zowat het enige maar die kan je dan ook weer bezoeken (sorry geen foto). Ondanks zijn 60 km lange afstand zijn er weinig plaatsen om even een drankje tot je te nemen . We mogen spreken van een vlakke rit alhoewel rond het kasteel van Wijnendale de hoogtemeter toch even aan het werk zal moeten gaan.  Daar is het een beetje golvend. Ook wel een beetje “raar”? hoe moet ik het noemen, is dat je langs een kerkhof gewoon tegenaan de grafzerken fietst. Voor de racefiets helemaal niet aan te raden want er zitten toch stukjes echt slechte weg tussen. Je fietst ook een heel eind op de groene 62. Een oude spoorwegbaan die nu een grintfietspad geworden is. Toch even opletten hier! Langs de baan Torhout-Oostende staat het bordje aan de linkerzijde van de baan, aan de overkant dus, maar anders weer uitstekend bewegwijzerd.  Door de weinig afwisseling van het landschap kunnen wij jammer genoeg niet meer geven dan een 6.5/10.

Laat hier je reactie achter