23) WESTERSCHOUWENROUTE (Zeeland in Nederland) Deze route bestaat niet meer !!!

Deze route, die wij vertrokken uit Ellemeet, moet het niet hebben van zijn bezienswaardigheden. Met enkel de Plompetoren die je kan bezoeken met een mooi uitzicht als beloning, heb je het voornaamste wel gehad. Maar !!! door de vele afwisseling van wegen en landschap wordt deze route omgetoverd in een zeer toffe rit. Je rijdt op dijken langs het water, in de bossen, door de duinen, tussen bewerkte akkers en nu en dan eens door een dorpje. Dat dit gewaardeerd wordt zie je aan de vele honderden fietsliefhebbers. Deze 43 km lange rit (er is een extra lus voorzien naar Nieuw Haamstede) is over het algemeen vlak. Maar tussen de duinen is het wel klimmen en dalen wat het hart eventjes harder doet pompen. Geen probleem echter, er zijn voldoende eet- en drankgelegenheden om de energie weer aan te vullen. Doordat er een paadje is met schelpjes is het niet aan te raden voor de racefiets. We hebben allebei genoten van deze rit en daarom is een 8/10 hier zeker op zijn plaats qua terrein. Maar je mag wel een puntje aftrekken wegens de toch wel mindere bewegwijzering (niet duidelijk of afwezig).

Laat hier je reactie achter