25) GIFGAS ROUTE (West-Vlaanderen)

Gelukkig is het de route die zo noemt, maar 100 jaar geleden was het de afschuwelijke werkelijkheid, gifgas. Wanneer je op deze 41 km lange route rijdt denk je toch even, zou die gas dan hier geweest zijn waar ik nu doorrij? Maar gelukkig zijn er op deze wel licht glooiende wegen voldoende zaken te bekijken om je zinnen te verzetten. De route situeert zich tussen akkers en weilanden. Maar de routebouwer heeft gezorgd  mede dank zij de glooiende aard van de route dat je precies altijd bovenaan rijdt waardoor je veel panoramazichten verkrijgt. Veel dorpen of stadjes worden er niet aangedaan waardoor je beter een blikje en een taartje zelf meeneemt. Ook een bezoekje aan een oorlogskerkhof is gewoon een must. En als je dan eens naar de leeftijd van de kerels kijkt! Velen hebben nog nooit de warmte van een partner gevoeld en je ligt daar dan in een kist, kilometers ver van huis en waarom? Ook even stilhouden bij (hoe moet ik het noemen?) een soort praatpaal (zie foto) even op de knop duwen en een verhaal wordt verteld. Er staan er verschillende op de route. Niet verwarren met de volksverhalenroute!! En om even af te koelen rijd je onder de bomen langs het jaagpad. Voor de racefiets is het juist wel nog te doen .Er zitten grintpaadjes in deze tocht, dus binnenbandje meenemen. Deze uitstekende bewegwijzerde route met start in Langemark- Poelkapelle mag van ons zeker een 8/10  krijgen. Allee, nu nog de fiets op en gas geven.

Laat hier je reactie achter