27) NEVELLAND ROUTE (Oost-Vlaanderen)

Top routeke. Dat is onze mening over deze 49 km lange fietsroute met start in Nevele. De tocht is een perfecte mix tussen bebouwing en groen. En wanneer je denkt nu gaat het volledig over naar een groene (saaie?) periode, dan word deze onderbroken door een stuk onverhard. Deze stukken onverhard komen dikwijls aan bod in de route. Dus niets voor de racefiets. Veel afwisseling van wegjes mag je wel verwachtten. Grintwegjes, kerkwegeltjes, kinderkopjes (kasseien dus), aardeweggetjes, slingerende betonwegen in niet al te goede staat, een stuk jaagpad langs het water. Kortom, alles is aanwezig op deze overigens vlakke rit. Met dat je enkele centrums doorkruist is er voldoende gelegenheid om een pistolet met gehakt aan te kopen om het energie peil terug aan te vullen.  Deze uitstekende bewegwijzerde route mag zeker een 9/10 op zijn palmares schrijven. Misschien een tip. Rij deze route in een periode wanneer alles in het groen staat! Veel plezier!

Laat hier je reactie achter