28) DHUY (Namen)

Deze route nr 27 uit de “E-BIKING in BELGIE ” box start in het kleine dorpje Dhuy. De route volgt zijn weg over golvend terrein met wegen uit beton. De toer moet het hebben van zijn vergezichten. Er worden ook enkele kleine dorpjes aangedaan. Wij hebben in deze 42 km lange tocht geen enkele zaak gevonden voor een drankje (bij meerĀ dan 30 graden vandaag) of een hapje, zelfs geen enkele winkel! Dus zekerĀ je voorzien van voldoende drank. Voor de racefietsers een droom om te rijden. Je passeert wel enkele mooie grote hoeves en in Liernu staat de dikste eik van Belgie met een omtrek van meer dan 14 meter, inderdaad een ferm boompje. Ook fiets je letterlijk tussen de windmolens maar veel afkoeling kregen we er niet van vandaag! Toch even stilstaan aan het monument van een bommenwerper die hier tijdens wo2 neerstortte. Deze route is NIET bewegwijzerd maar is perfect uitgelegd op de vouwkaart nr 27 uit de box. Wat ons betreft is een 7/10 een mooie score.

Laat hier je reactie achter