29) BRIALMONTROUTE (Antwerpen)

De Brialmontroute of fortenroute rond Antwerpen. Je rijdt door parken, langs enkele bewerkte akkers en weiden, langs een industrieterrein met wielerpiste, naast de drukke ring. Maar het hoofddeel van deze route fiets je door dichte behuizing. Daardoor blijft attent fietsen hier wel de boodschap. Het was vrij druk van verkeer en ook enkele hoofdwegen moesten overgestoken worden (met zeer hoffelijke autobestuurders die stopten om ons over te laten !!!!). Wel een pluim voor Antwerpen want de route gaat nagenoeg volledig over mooi verzorgde fietspaden wat de veiligheid zeker ten goede komt. Enkele onverharde stroken zijn niet geschikt voor de racefiets. De 42 km lange vlakke route brengt je voorbij de forten die vroeger als verdediging gordel werden gebouwd. Bij sommige forten rij je gewoon langs de gebouwen en met een beetje fantasie kan je die tijd van toen terug voor ogen zien. Voor een hapje en een drankje heb je de plaatsen maar uit te kiezen (liefst je portefeuille niet vergeten) op deze overigens uitstekende bewegwijzerde route. Voor deze goed uitgetekende route met start aan het Nachtengalenpark, waar veel parking is, mogen wij zeker een 8/10 geven.

Laat hier je reactie achter