30) GRIMBEERTROUTE (Oost-Vlaanderen)

De Grimbeertroute gereden met start op de markt van Lokeren laat je 44 km lang genieten van een afwisselend parcours. Kilometers verslindend gaat het over mooie wegen tot meerdere stukken onverhard welke de racefiets niet ten goede komt. Je fietst doorheen Lokeren en Waasmunster waar een terrasje je zeker uitnodigt. Het zijn ook de enige plaatsen waar bevoorrading te vinden is. Het stukje door het ” Verloren Bos ” met zijn kasteel geeft zelfs een beetje het mountainbike gevoel. Maar het hoogtepunt van deze rit is de passage door het natuurgebied. Werkelijk zeer prachtig rijden !! Deze tocht is zeer verkeersluw. Ook door de enkele wijken waar je doorheen moet is het zeer rustig. En wanneer wij dan nog door het bos reden met zijn ietsje duurdere huisjes, dacht ik, oeioei we zullen nog veel moeten werken. Nee, vervelen doe je je niet. Ook niet wanneer je meerdere kilometers tussen de bewerkte akkers moet rijden, omdat verhard en onverhard elkaar mooi afwisselen . Vergeet niet even stil te staan bij de beeldengroep van de familie Reynaert de Vos. Ook Grimbeert de Das staat ertussen. Kortom een ritje die je nog een keer zou willen rijden en daarom zeker een 8/10 voor deze perfect bewegwijzerde fietsroute.

DEZE ROUTE BESTAAT NIET MEER !!!!!!!!

6 reacties

Van den Steene Martine

Op 28/7/19 stond er nog een bord met uitleg over de route op de markt tegenover het Toerisme Infobureau zelfs, maar van bordjes langs de route,was op één na in Het Verloren Bos, geen sprake meer.. Het werd een heuse zoektocht met veel ergernis e tijdverlies door verkeerd rijden. Plaatselijke bewoners hadden nog nooit van die naam gehoord. Spijtig want is nochtans een zeer mooi gebied!

Dank voor de inlichting. Ik ga eens contact opnemen met Oost-Vlaanderen

De themaroute is vervangen door een gelijklopende knooppuntenroute
zie bijvoorbeeld
https://fietsknooppunten.blogspot.com/2009/07/grimbeertroute.html
mvg
Tour de Frans

Ook in West-Vlaanderen gaan er enkele themaroutes verdwijnen. Welke routes die gaan verdwijnen kan je terug vinden op Westtoer. Ze worden vervangen door een andere nieuwe themaroute Dit was even ter info

Bedankt voor de info. Afgelopen weekend zijn wij ook aan de hand van een oude folder op zoek gegaan naar deze route maar niet gevonden. Ik zoek dit verder uit via de fietsknooppunten.

Ik denk ook dat hij via knptn gereden kan worden

Laat hier je reactie achter