31) ROUTE ZEDELGEM (‘t groot verzet) West-Vlaanderen

Dit is een route die komt uit het fietsboekje ”  ‘t groot verzet – 14-18 ” en is verkrijgbaar bij Westtoer. Wij zijn deze route gestart aan de Abdij van Zevenkerke met ruime parking en een groot terras om deze tocht met de nodige energie te starten. De route gaat over rustige wegen naar plaatsen die betekenis hadden in de oorlog. Op deze plaatsen staan infoborden met een woordje uitleg welke rol deze plaatsen speelden in WO1. Ook voor verdere uitleg kan je het boekje meenemen. Op deze ongeveer 26 km lange route moet er wel redelijk wat onverharde weg bereden  worden, met kers op de taart, het padje die juist na de kijkboerderij ”De Pierlapont” volgt. Op je weg kom je ook het kasteel van Loppem tegen. Deze is te bezoeken en is echt een aanrader. Wij hebben hem al eens bezocht. In Zedelgem staat nog een oude molen met een droevig verhaal. Eventjes een Sven Nysje op het ”MTB” pad in het bosje van Ter Loo. En we mogen spreken van een geslaagde fietstocht. Deze goed bewegwijzerde route is wat wij er van verwachtten en een 8.5/10 is hier zeker op zijn plaats. Toch nog een tip, doe zeker het boekje mee voor nog extra uitleg en ook om alle 11 bezienswaardigheden terug te vinden.

Laat hier je reactie achter