32) COGGE – GEERAERT ROUTE (West-Vlaanderen)

Gestart aan het Albert 1 monument waar ook de sluizen zich bevinden gaat de weg al vlug verder over het grindpad Frontzate, een voormalige spoorlijn die Nieuwpoort met Diksmuide verbond. Langs deze zijn verschillende restanten van bunkers en oorlogsherinneringen nog te bekijken. Ook even halt houden aan het Belgische oorlogskerkhof in Ramskappelle. Wanneer je de Frontzate verlaten hebt passeer je nog langs een uitkijktoren die er toch niet te recht meer bij staat en vervolg je de weg over grindwegeltjes waar nog enkele bunkers staan en over rustige verharde wegen om via het jaagpad Veurne te bereiken. Nu rij je over de Markt van Veurne, waar enkele prachtige gebouwen te bewonderen vallen of om eventueel een terras mee te pikken, richting jaagpad waar het verder gaat langs het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke naar Oostduinkerke. In Oostduinkerke, met zijn toch wel aparte kerk, kan je een bezoek brengen aan het vissersmuseum. De weg gaat nu verder door duingebied en een stuk bos richting jachthaven van Nieuwpoort. Wanneer je in Nieuwpoort-stad passeert, niet vergeten even binnen te springen in een van de viswinkeltjes om een voorraadje verse vis in te slaan. Dit is tevens ook het einde van de rit want je ziet al weer voor je het Albert 1 monument die je nu ook kan bezoeken. Zoals gezegd wegens de meerdere kilometers onverhard is de tocht niet geschikt voor de racefiets. Maar een terrasje meepikken op deze route kan zeker. Deze goed bewegwijzerde vlakke route verdient door zijn vele afwisseling 8/10.

Laat hier je reactie achter