33) GENTELEROUTE (West-Vlaanderen)

Deze route situeert zich volledig in de polders. Met start in de badplaats Blankenberge gaat de tocht bijna helemaal tussen de weilanden en akkers. Even buiten Blankenberge is een stukje natuurgebied waar vele vogelsoorten zich ophouden. Een geliefkoosde plaats voor vogelspotters gewapend met verrekijkers en fototoestellen. We komen 4 dorpjes tegen op onze rit (gekend van de vierkerkenroute al eerder beschreven op de blog) waarvan nog 2 waar je de kasseitjes moet bedwingen en op weg naar Meetkerke is een stukje onverhard de toegangsweg. Voor de racefiets kantje boordje op deze overigens anders volledige verharde route. En de nooit aflatende polderwind is steevast aanwezig, maar bekijk het positief, je krijgt er stevige billetjes van. Er zit ook een lange kasseistrook in maar je kan er naast rijden. Een beetje stuurvaardigheid is wel vereist. Kortom, voor mensen die van de natuur houden is dit een perfect routeke. Van ons krijgt deze 33 km zeer goed bewegwijzerde route een 7/10.

Laat hier je reactie achter