34) BREDUINIAROUTE (West-Vlaanderen)

In Nieuwege, aan de bistro waar veel fietsers even halt houden op het terras, waren we vertrokken om deze 45 km volledig vlakke route te rijden. Deze route speelt zich eveneens zoals de Genteleroute ( ze kruizen elkaar ) volledig af in de polders. Polders: Dat wil zeggen veel akkers en weiden met veel koeien. Het leek wel of die beestjes allemaal naar buiten gekomen waren om op de foto te staan. De rustig slingerende asfaltwegen worden eventjes onderbroken wanneer je door Bredene dorp fietst. Maar het groen is niet ver weg. En als je denkt dat je door De Haan gaat fietsen. Mis! Want de route gaat al snel weer richting polders. Dat gaat van dorpje naar dorpje weeral over zeer rustige asfaltwegen tot je uitkomt aan de Oostendse Vaart waar het weer richting Nieuwege gaat. De mensen met de racefiets zullen tevreden zijn want de route gaat volledig over harde wegen. Even na Vlissegem is een monumentje opgericht voor het vliegtuig die daar in de oorlog is neergestort. In de verschillende dorpjes kan je wel even een drankje kopen of een terrasje doen. Deze zeer goed bewegwijzerde route verdient toch een score van 7/10.  P.S. de polderwind was er weer gratis bij!

Laat hier je reactie achter