35) GROEN LINT ROUTE (West-Vlaanderen)

Deze route situeert zich rond Oostende. Wij zijn deze route gestart aan de sluizen van Plassendale. Deze 35 km volledig vlakke route gaat bijna volledig over verharde wegen, een klein stukje onverhard uitgezonderd. De afwisseling is fantastisch. Van rijden rond de spuikom, gaat het naar de vismijnen, waar je de overzetboot moet nemen ( vaart niet altijd!!) om dan een heel eind op de Oostendse zeedijk te fietsen, opletten voor de vele wandelaars. Wanneer je de zeedijk verlaat fiets je langs het vliegveld waar je met een beetje geluk eentje ziet landen of opstijgen. Daarna gaat het via een stukje natuur richting kanaal Plassendale-Nieuwpoort welke we een eindje volgen tot aan de sluizen. Aan bezienswaardigheden geen gebrek. Het Fort van Napoleon, Earth Explorer, de viskraamtjes op de kaai, de haven, het provinciedomein Raversijde, de winkelstraten in het centrum van Oostende, te veel om op te noemen. Dit is eigenlijk een route die je moet s’morgens starten en s’avond eindigen. De vele terrassen nodigen je uit om even een rustpauze in te lassen om een drankje tot je te nemen met het prachtige zeezicht als decor. Deze route moet je echt gereden hebben. Wij kunnen echt niet minder geven dan een score van 9/10 voor deze uitstekende in beide richtingen bewegwijzerde route.

Laat hier je reactie achter