36) GRAVELINES (Frankrijk)

Deze route verbind de steden Gravelines met Bourbourg. Je kan deze route vinden op Gravelines zomerse zoektochten waar je de volledige wegbeschrijving kan afprinten. De bewegwijzering zijn oranje markeringen op de weg maar dat is een ramp. Maar met de afgeprinte wegbeschrijving (zeer duidelijk beschreven) ga je een zeer mooie fietstocht tegemoet. Wij zijn gestart aan de dienst van toerisme in het vestingstadje Gravelines gebouwd door Vauban. Getuigen nog de versterkte vestingmuren welke je kan bewandelen. Deze route bevat wel redelijk wat stukken grintpaadjes maar wel tof om op te rijden. Over het algemeen wordt er gereden op rustige wegen en fietspaden tussen de velden. Ook een passage langs het olympisch roeibassin zit in deze rit. De route gaat dan vanaf Bourbourg langs het kanaal Aa (das de naam) richting Gravelines  waar we eens aangekomen door het Arsenaal met zijn museum rijden richting zee om dan via grintpaadjes door een natuurgebied te fietsen richting dienst toerisme. Deze route is echt een toonbeeld van afwisseling waardoor je met plezier op je fietsje zit. Het is geen racefietsvriendelijke route maar een terrasje aandoen is geen probleem, die zijn er voldoende . Van ons zonder discussie qua route 8.5/10 wel jammer van de wegbewijzering op de weg die veel ontbreekt maar met de afgeprinte wegbewijzering is het toch een toffe route om te rijden. Hopelijk maken ze er een vaste route van daar in Gravelines.

4 reacties

Beste,

Is het mogelijk om de routebeschrijving te kunnen krijgen van Gravelines.

Bedankt.

Ik weet het niet zeker of deze route nog bestaat. Wij hadden deze gevraagd in de dienst toerisme en we kregen deze route op plan met de bewegwijzering getekend op de grond. Als we nog eens in de omtrek zijn ga ik dat even controleren anders verwijder ik de route van onze site. Was wel mooi routje

hallo,
wij hebben in 2017 deze route nog gefietst.
Een pdf met de wegbeschrijving + gpx file kunt u downloaden van onze blog;
http://www.bloggen.be/andre_jessica/archief.php?startdatum=1493589600&stopdatum=1496268000
(zie de bijlagen bij 20 mei 2017)

groeten

misschien dat deze route nog bestaat. Maar ik heb vernomen dat ze de Nord volledig met knooppunten aan het markeren zijn. Dus misschien komt er binnenkort wel een knooppuntroute??? Op de camperplaats van Gravelinnes hebben we al een keer of 3 gestaan. In de toeristendienst zijn een mapje met mooie wandelroutes te verkrijgen

Laat hier je reactie achter