37) DRONGENGOEDROUTE (Oost-Vlaanderen)

Wie graag in de natuur rijdt moet zeker deze perfect bewegwijzerde route op zijn kalender zetten. De 45 km lange rit situeert zich nagenoeg volledig in de bossen en tussen de akkers en weilanden. Ook het stuk jaagpad langs het kanaal mag je erbij rekenen. Er zit redelijk veel stukken onverhard tussen wat het voor de racefiets totaal ongeschikt maakt. We mogen spreken van een vlakke rit alhoewel er enkele stroken tussen zitten die toch een inspanning doen om licht glooiend over te komen. Ook beter 2 drinkbussen meenemen want veel bevoorradingplaatsen zijn er niet. Niet schrikken als je een tank op de weg ziet staat, die werkt dus niet meer!, maar dat wil wel zeggen dat je aan de ingang van het Adegems oorlogsmuseum staat welke je natuurlijk kan bezoeken. Eigenlijk kon deze route, die wij gestart waren aan de Drongengoedhoeve in Ursel, ons best bekoren en is een score van 7.5/10 zeker op zijn plaats.

Laat hier je reactie achter