38) Tussen DAMME en ZEEBRUGGE (West-Vlaanderen)

Deze route is een knooppuntroute en kan je vinden op Vlaanderen Fietsland. Gestart in Dudzele aan knp 99, waar naast de huidige kerk een ruïne staat van een oude kerk, gaat de route over mooie asfaltbaantjes richting Zeebrugge. Deze route is zeer landelijk met enkel een passage langs Damme en een doortocht door Oostkerke (met wel een zeer grote kerk) om dan de zeer drukke baan over te steken richting Heist. Eens in Heist is het contrast tussen het zeer rustig genieten van het platteland en het zeer drukke verkeer van auto’s en vrachtwagens afkomstig uit Zeebrugge enorm. In Zeebrugge kan je dan weer met bewondering staan kijken naar de zeereuzen die in de sluizen liggen te wachtten op vrije doortocht en naar de vele containers die wachten op verscheping. Niet vergeten in Zeebrugge aan de oude vismijn de duikboot te bezoeken (dat moet je zeker doen, dat is niet gewoon daarin ). Eens Zeebrugge gepasseerd gaat het weer via landelijke wegen naar het schattige Lissewege. Voorbij Lissewege gaat het weer landelijk richting Dudzele. Zoals je kan lezen , rij je zeer veel door een groene omgeving op deze volledig vlakke route. Eten en drinken vinden op deze route is zeker geen probleem. Misschien ook eens halt houden aan de info borden rond Damme over vroegere tijden. En het stukje dat je moet rijden langs de ”stinker en de blinker” is voldoende om eens de racefiets te testen want deze route is zeker geschikt voor de rappe mannen en vrouwen. Kortom deze goed bewegwijzerde route mag van ons 8/10 hebben.

99-66-90-35-55-34-92-22-17-20-95-85-46-9-38-36-33-30-88-40-5-45-99

Laat hier je reactie achter