39) FIETSEN OP SCHOUWEN-DUIVELAND (Nederland )

Deze knooppuntroute waren wij gestart vanaf de camperplaats in Zierikzee. Dit stadje is zeker eens een bezoekje waard. Deze route is een echte natuurrit. Met passages door natuurgebieden, rijden langs dijken, rijden door duinen,  door bosgebied en nu en dan eens een doortocht door een dorpje waar je tevens ook een drankje tot je kan nemen, mag je spreken van een zeer afwisselende route. De route speelt zich grotendeels af in de polders met zijn mooie verzorgde hoeves wat bijna allemaal mini campings blijken te zijn. En dan is het stuk tussen de duinen weer flink golvend in tegenstelling met de anders volledige vlakke route. Doordat er redelijk veel grindweg moet overwonnen worden is deze toer niet geschikt voor de racefiets. Een perfect bewegwijzerd mooi ritje  die 7.5/10 verdiend. Als je ook eens deze 55 km lange route wil rijden volg dan deze knooppunten 08 – 92 – 91 – 89 – 81 – 71 – 70 – 72 – 73 – 74 – 78 – 80 – 82 – 88 – 91 – 92 – 08. Veel rijplezier.

Laat hier je reactie achter