40) ROS BEIAARDROUTE (Oost-Vlaanderen)

Deze 49 km lange tocht zijn wij gestart op de Markt van Dendermonde. We mogen wel spreken van een afwisselende route. De stukken door een groene omgeving en de stukken dat je door de behuizingen rijdt is mooi verdeeld. Ergens kan je deze route in 4 stukken verdelen. Vanaf Dendermonde volgt de route een kronkelende groene weg. Dan gaat het over de Leirekensroute, een vroegere spoorweglijn, rechtdoor. Om vervolgens door het prachtige Buggenhoutse bos te rijden (wel opletten voor de vele wandelaars) en de route af te werken langs het jaagpad die de kronkelende  Schelde volgt. Mede dat je door verschillende dorpen rijdt is het geen probleem voor een hapje en een drankje te vinden. Wel zitten er meerdere stukken onverhard in deze route. Dus niet aan te raden voor de racefietsers. Deze route  nodigt zeker uit om nog eens gereden te worden. Van ons zeker een score van 8.5/10 voor deze uitstekende bewegwijzerde route (alhoewel sommige bordjes wel een lekje verf zouden kunnen gebruiken).

2 reacties

Deze route ook meerdere keren gereden, vind ik een schitterende route, vele smalle kerkwegels daar hou ik van.

Dat zijn inderdaad de mooiste routes. Die met de kleine kerkwegeltjes en de stukken onverhard. Dit zijn de plaatsjes waar je anders nooit komt

Laat hier je reactie achter