41) IJZER 14 – 18 (West-Vlaanderen)

We zijn deze route gestart vanaf de IJzertoren te Diksmuide waar veel parking voorzien is. Deze IJzertoren hebben we bezocht en is zeker een aanrader. De route speelt zich bijna volledig af in de natuur dit tussen akkers en weiden. Gelukkig zijn er de monumenten waar je even kan halt houden. Waar de IJzertoren en de Dodengang wel de grootste trekpleisters van zijn. Bij de meeste monumenten staan borden met een woordje uitleg. Er zijn ook 2 militaire begraafplaatsen op deze route. Een Belgische en een sobere Duitse welke op een andere route zal beschreven worden. Er zitten wel stukken onverhard tussen, dus niet zo goed voor de racefiets. Ook worden enkele kleinere dorpjes aangedaan waar je een drankje tot je kan nemen. En als een terrasje wil meepakken kan dat zeker in Diksmuide. Deze perfect bewegwijzerde 43 km lange volledig vlakke route mag van ons zeker een 8/10.

Laat hier je reactie achter