43) BLOESEMROUTE (Limburg)

Deze route vertrekt in Herk-de Stad aan het Olmenhof Harlaz Park waar ruime parking voorzien is. Er is ook een camperplaats met voorzieningen. Ook de VVV is gehuisvest aan het vertrekpunt. Er zijn 3 afstanden die kunnen gereden worden 18 km, 32 km en 47 km. Wij reden de 47 km en deze rit situeert zich bijna volledig tussen de (vele) appel- en perenboomgaarden. Jammer dat alles al geplukt was, tja november logisch he, maar wanneer alles in bloei staat moet dat een prachtig zicht opleveren. Wat wel opviel waren de zeer vele appels die nog op de grond lagen. Heeft dat misschien een reden? Wij weten het niet. De soms licht golvende toer wordt meestal op asfalt of betonwegen gefietst. Enkele stukken onverhard niet te na gesproken wat het weer minder interessant voor de racefiets maakt. Veel bevoorrading moet je niet verwachten op deze route, dus een extra drinkbusje meenemen. Al bij al, toch een mooie afwisselende route met een perfecte bewegwijzering en daarom een 8/10. In volle bloesemtijd gaat dat zeker een 9/10 worden.

Er zijn weinig foto’s van deze route wegens cameraproblemen en we hadden ook nog een lekke band. Dus eigenlijk een beetje een pech dag maar het was mooi weer, dat maakte alles goed!

Laat hier je reactie achter