44) THE LEGACY FIETSROUTE (West-Vlaanderen)

Deze route start aan het Memorial Museum Passchendaele 1917 in Zonnebeke waar veel parking is. Je kan deze route eigenlijk verdelen in één derde die de monumenten en sites aandoet en twee derden van de rit die zich situeert  tussen de koetjes en de bloemkolen, prei en de spruitjes (mmm lekker). De route start dus aan het museum welke wij bezocht hebben. Het is tevens één van de mooiste oorlogsmuseums die wij al bezocht hebben. Dus zeker een aanrader!!! De 38 km lange route is volledig glooiend met soms wel eens zwaardere beklimmingen. Ook worden enkele dorpen aangedaan zoals het bekende heksendorp Beselare. Mede door dat de wegen volledig uit asfalt of betonwegen bestaat, een klein stukje niet te na gesproken, is de route te rijden met de racefiets. Bevoorrading is er zeker te vinden langs deze tocht. Ook een absolute must op deze route is zeker een bezoek aan de begraafplaats Tyne Cot Cemetery. En vergeet ook niet even te stoppen aan de verschillende infoborden die langs de weg staan. Door de vele afwisseling is deze route in een flits voorbij . Daarom is van ons, deze weeral perfecte bewegwijzerde route, zeker een 8/10 waard.

Laat hier je reactie achter