45) RIANTE POLDERROUTE (West-Vlaanderen)

Deze route met vertrek in Heist en met een doortocht door Knokke met zijn ietsje grotere huisjes, zoekt al snel de groene omgeving van de polders op. Een groene omgeving die enkel onderbroken wordt door enkele kleinere dorpjes en het stadje Damme. Ook het ”buitenland” wordt even aangedaan met doortocht door Sint-Anna ter Muiden. In Ramskapelle niet vergeten even halt te houden aan het oorlogsmuseum. Wel even opletten aan de werken van de A11. Deze 45 km lange volledig verharde route kan zonder problemen met de racefiets gereden worden. En bevoorrading is voldoende te vinden, zeker in Knokke en het culinaire Damme. Eens Knokke verlaten enkele kilometers verder aan de Burkeldijk vindt je een groepering van bunkers. Ook maak je kennis met de Damse vaart, het Leopoldkanaal en het Schipdonkkanaal. Kortom, een route die best te smaken valt en daarom mag deze weeral perfect bewegwijzerde route een 7.5/10 op zijn palmares schrijven.

Laat hier je reactie achter