46) MANDELDALROUTE (West-Vlaanderen)

Deze route zijn wij vertrokken vanaf het Vijverbos nabij Dentergem. Je kan deze route in 2 delen beschrijven. Het ene deel: de rustige beton- en asfaltwegen die zich situeren tussen de weides en akkers, die er een beetje troosteloos bijliggen(einde seizoen he) en het tweede deel: de industrie langs de rivier de Leie en in Wielsbeke. Deze Leie volgen we ongeveer een derde van de route langs het jaagpad. Waar onze collega’s racefietsers het beste van zichzelf laten zien, getuige de hogere snelheden. Deze route kan overigens met de racefiets gereden worden. een stukje van 75m niet te na gesproken. De route is soms licht golvend van aard. Met een heuse beklimming van de Poelberg (een col buiten categorie in West-Vlaamse normen) maar met een panoramisch vergezicht en passage van de Poelbergmolen als beloning, hebben we toch eens de beentjes getest. Voor het culinair genieten moet je deze route niet fietsen. Er is zo goed als niets onderweg. Dus beter zelf je picknickmandje meenemen. Kortom : Deze 44 km lange zeer goed bewegwijzerde fietsroute mag van ons een 8/10 hebben. We hebben ons zeker niet verveeld mede door de afwisseling die er toch is.

Laat hier je reactie achter