48) BOSCHVOGEL ROUTE (West-Vlaanderen)

Deze route zijn we gestart in Zedelgem waar voldoende parking is.  De route bestaat ongeveer voor 1/3 uit behuizing en 2/3 situeert zich tussen weiden en akkers en bebossing. Ook een doortocht door Merkenveld, een bos met een verharde ondergrond, zit in deze toer. De route is niet helemaal vlak (nu beginnen de Froomes en Contadors onder ons al te dromen), maar het is licht heuvelachtig verspreidt over de volledige route. Eigenlijk is deze route perfect voor racefietsrijders, het is overal verhard, ook in het bos is het met een beetje voorzichtigheid zeker te doen. Een drankje of hapje kan je zeker vinden op deze 45 km lange route. Er is ook een verkorting voorzien in de fietsroute. Voor mensen die graag eens een wandelinkje maken op hun fietstocht kan dat zeker in het park van kasteel d’ Aetryke. Een bezoekje aan de abdij van Zevenkerke? Dat mag geen probleem zijn (er is tevens een grote cafetaria). Vergeet ook niet even stil te staan in Zedelgem aan de molen met zijn oorlogsverleden of eens te kijken naar de bunker uit de Groote Oorlog. Deze uitstekende bewegwijzerde fietsroute mag een 8/10 op zijn palmares bijschrijven. We hebben ons zeker niet verveelt.

Laat hier je reactie achter