49) DE WESTHOEK (West-Vlaanderen)

Deze fietsroute komt uit de fietsbox  Vlaanderen. We zijn deze 37 km lange fietstocht vertrokken vanuit Nieuwpoort aan het Albert Monument met nu ook een museum dat je kan bezoeken. Je mag deze route verdelen in 2 delen. 2/3 gaat tussen behuizing (met veel villa’s) en 1/3 gaat langs het jaagpad van het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke. Waarlangs een groot oorlogsmonument staat. De route verbindt de steden Nieuwpoort, Koksijde, De Panne en Veurne met elkaar waardoor je zeker voldoende horecazaken vindt voor een hapje en een drankje. Met de doortocht door de Doornpanne zit er wel een flink stuk onverhard in wat niet goed voor de racefiets is en nog met op het einde een hevig klimmetje. Nee deze route is niet helemaal vlak, nu en dan moet er wel een beetje hoogtemeters overwonnen worden. En voor mensen die eens een warme plons willen nemen kunnen even stoppen bij Sunparks of naast Plopsaland in Plopsaqua. Voor bewonderaars van boten is er de jachthaven van Nieuwpoort. Liefhebber van verse vis? Dan kan je terecht in de meerdere viswinkels in Nieuwpoort-Stad. Wij hebben helemaal geen probleem om deze goed bewegwijzerde route via knooppunten een 8/10 te geven.

8-67-82-24-66-58-62-65-59-76-50-1-84-9-83-4-75-68-86-6-98-7-8

Laat hier je reactie achter