50) TEIRLINCKROUTE (Oost-Vlaanderen)

Deze route met start op het marktplein van Nederbrakel laat ons kennismaken met de omgeving en dorpen rond Brakel in de Vlaamse Ardennen. En dat hebben we geweten. Nagenoeg de volledige route is heuvelachtig, met enkele stevige kuitenbijters. Nee, deze route is niet voor doetjes. Maar mensen met een e-bike zullen er zeker volop plezier aan beleven. De route is volledig verhard en zeker voor de racefietsers een droomrouteke. Getuige de meerdere wedstrijdrijders dat we zijn tegen gekomen. Doordat je meerdere dorpen doorkruist is het zeker mogelijk om aan een drankje of een hapje te geraken. In Elst hebben we even gestopt om een plaatselijk streekgerecht te kopen. Met name ”geutelingen” een soort pannenkoek. Maar het grootste deel van deze heuvelachtige toer zoekt zijn weg tussen de weides en akkers maar toch gekruid met prachtige vergezichten. Nee, speciale bezienswaardigheden hoef je niet te verwachtten op deze route alhoewel er in Elst een museum te bezoeken valt. Al bij al kon deze 47 km lange perfect bewegwijzerde route ons zeker bekoren en is een score van 9/10 zeker op zijn plaats.

ps: Die zwarte flits hieronder was mijn vrouw die passeerde !!

Laat hier je reactie achter