54) OUDE DIJKENROUTE (West-Vlaanderen)

We zijn deze route gestart in Stalhille maar de eigenlijke start van deze 43 km lange fietsroute is in De Haan. Je kan deze route in 2 delen opsplitsen. Het deel met het beuken tegen de wind in de open vlaktes van de Polders. ( Voor de vrouwen , jullie krijgen daar mooie billetjes van) En het deel waar de route zich meer een weg baant tussen de behuizing. De scheiding tussen deze delen wordt gevormd door het kanaal Brugge – Oostende. Waar je overigens een eindje langs rijdt. Je doorkruist het centrum van Oudenburg waar zich het museum bevind van het vroegere Romeinse tijdperk, en je maakt kennis met het mooie De Haan als zijnde de 2 grootste stadjes die je passeert. Verder maak je kennis met enkele kleinere charmante dorpjes met bijna allemaal hun eigen kerk. Er zijn 2 kanalen die je passeert . Zoals gezegd het kanaal Brugge- Oostende maar ook het kanaal Plassendale-Nieuwpoort met op het eind zijn sas. Beide kanalen zijn zeer geliefd bij de racefietsers. Deze volledig verharde en zeer veilige fietsroute kan met de racefiets gereden worden. En een hapje of aanvulling voor de drinkbus is zeker te vinden op deze tour. Misschien toch even halt houden aan het kleine monumentje ter na gedachtenis aan het vliegtuig die in de  2 de wereldoorlog hier is neer gestort. Deze wederom perfect bewegwijzerde route mag zeker een 8/10 op zijn rapport schrijven.

Laat hier je reactie achter