55) LEVEN IN BEZET GEBIED (Oost-Vlaanderen)

Deze rit is een knooppunt route en is te vinden in het boekje 100 jaar Groote Oorlog Scheldeland. Wij zijn gestart in Dendermonde om deze 43 km lange vlakke fietsroute aan te vangen. Voor mensen die  denken dat er veel oorlogsmonumenten te bezien gaan zijn moet ik je wel teleurstellen. Je hebt eigenlijk het boekje nodig. Deze beschrijft wat  zich vroeger heeft afgespeeld en dit van knooppunt naar knooppunt. Wij hebben een drietal informatieborden tegen gekomen. De route zelf kan je in drie verdelen. Eerste deel het stuk jaagpad die Dendermonde met Aalst verbindt langs de Dender. Het tweede deel is dan de Leirekens fietsroute , een oude spoorweg bedding . Het laatste deel slingert zich dan over niet al te goede betonwegen en enkele stukken onverhard wat zeker niet te goede komt aan de bandjes van de racefietsers. Het is een mooie mix van bebouwing en landelijke verzichten op deze route met toch een beetje opletten geblazen in het drukke Aalst (met toch wel een indrukwekkende fabriek aan de sluis van Aalst) en het drukke Dendermonde. Er zijn meerdere plaatsen langs deze route om eens de ”drinkepulle” bij te vullen. Ook eens stoppen aan de hangars waar ze de carnavalswagens onderbrengen herkenbaar aan de muurschilderingen en je rijdt ook door een overstromingsgebied. Nee, zeker een routje waar je je niet verveelt en ook voor niet oorlogsfanaten is deze route best te smaken. Onze score : 8/10 niet twijfelen.

91-88-87-81-27-29-28-34-36-35-33-35-36-34-41-44-43-37-32-94-84-89-91

3 reacties

graag een adres vanwaar we kunnen starten aub!

In Dendermonde aan de Schelde is een grote parking en daar ben je meteen aan knooppunt 91. Even verder start ook de Dender.Als je van richting autostrade komt, de brug over de schelde nemen rechts afdraaien en een klein beetje verder is rechts de grote parking (kiezelstenen). Veel fietsplezier

In Dendermonde aan de Schelde is een grote parking en daar ben je meteen aan knooppunt 91. Even verder start ook de Dender Als je van de autostrade komt rij je in Dendermonde de brug over de Schelde rechtsaf en een klein beetje verder rechtsaf is een grote parking

Laat hier je reactie achter