56) CITE DES POTIERS (PAS DE CALAIS) Frankrijk

Deze perfect bewegwijzerde route zijn wij gestart in Desvres . Vandaar gaat het naar Samer en zo terug naar Desvres. Wie nu denkt dat zal wel saai zijn is er aan voor de moeite. We krijgen hier een prachtige, met mooie panoramazichten, overgoten fietsroute voorgeschoteld. Panoramazichten ? Inderdaad, dit is een volledig heuvelachtige route met enkele zeer pittige beklimmingen. Op deze tour moet je geen bezienswaardigheden verwachten. Maar toch een keer de remmen toeknijpen om de 2 stadjes van nader bij te bezoeken en tevens om een natje of een droogje tot je te nemen. Nu en dan is er ook een passage door enkele kleinere dorpjes. Deze 31 km lange volledig verharde fietsroute zou een uitstekend trainingsparkoers zijn voor de racefietsrijders onder ons. Even afkoelen ? Dat kan wanneer je door het Foret de Desvres rijdt, een bos nabij Desvres. Van ons mag deze route een 8/10 op zijn palmares bijschrijven. En voor de mensen met een mobilhome, er is een camperplaats in Longfossè in de zeer nabijheid van de fietsroute.

Laat hier je reactie achter