57) IEPERBOOG YPRES SALIENT (West-Vlaanderen)

We zijn deze route op de markt van Ieper vertrokken, waar zich het In Flanders Fields museum bevind welke eens bezoeken een absolute must is. Al snel gaat de route enkele kilometers langs het kanaal Ieper-Ijzer waar je al het eerste oorlogsmonument passeert. Wanneer je het kanaal verlaat slingert de route zich tussen de velden en de boerderijen. Wat nu volgt is een opeenvolging van oorlogsmonumenten, infoborden en veel oorlogskerkhoven. Zowel grotere als kleinere maar allen even verzorgt. Niet vergeten even een bezoekje te brengen aan het Hooge Crater Museum en het museum aan Hill 62 waar je nog loopgrachten kan bezoeken. Of een pauze inlassen aan Hill 60 die vroeger het decor was voor hevige gevechten. Nagenoeg de volledige toer is licht glooiend en er zitten meerdere stukken onverhard in waardoor deze route ongeschikt is voor de racefiets. Op deze 40 km lange rit zijn meerdere horecazaken te vinden waar je met een drankje of hapje even kan bijpraten. Voor alleer je Ieper terug binnen rijdt, fiets je nog een eindje langs het niet afgewerkte kanaal Ieper-Komen. Bij een verblijf in Ieper moet je zeker om 20 uur The Last Post meegemaakt hebben onder de Menenpoort. Honderden mensen in totale stilte. Kippenvelmoment !! Deze route verveelt geen seconde en is zonder discussie een 9/10 waard.

Laat hier je reactie achter