58) BELAREL (Luxemburg)

Deze route laat ons kennismaken met de meerdere dorpjes rond Arlon. Je mag je verwachten aan een sterk heuvelachtig terrein op deze 54 km lange rit. Maar het zijn meer gematigde en geleidelijke oplopende heuvels. Dus een route voor E-Bikes of toch zeker voor een geoefende fietser. Voor de racefiets is het dan weer minder geschikt want er zitten stukken onverhard tussen die zeker geen vriendjes zijn met racebandjes. Mooie panoramazichten zijn onze beloning wanneer wij van dorpje naar dorpje rijden dewelke allemaal een beetje op elkaar gelijken. Een kerkje met huisjes errond in bijna allemaal de zelfde stijl maar geen horeca. Dus maken dat je voldoende eten en drinken bij de hand hebt. En opgelet, de wegen zijn niet overal even goed. Veel putten in de baan. De bewegwijzering, in beide richtingen, is dan weer optimaal. Grote borden waar je niet naast kunt kijken. Door Arlon of Aarlen rij je niet maar er niemand die je verbiedt om even van je route af te wijken om eens door het center te rijden. Een beetje cultuur opsnuiven noemen ze dat. Wij hebben ook nog een extra lus gereden naar Guirsch met zijn kasteel (niet te bezoeken) Deze route die wij gestart zijn in Viville is zeker door zijn mooie panoramazichten en best wel aangename dorpjes waar je nog een welgemeende bonjour krijgt wanneer je passeert, een 8/10 waard.

Laat hier je reactie achter