59) KEIZER KARELROUTE (Antwerpen)

Deze fietslus verbindt Herentals , Olen en Westerlo met elkaar. We maken kennis met een stukje fietsroute op een oude spoorweg (er liggen nog oude sporen). Met een stuk jaagpad langs het kanaal Bocholt-Herentals met zijn jachthaven. De route zoekt zijn weg verder langs rustige wegen tussen akkers en weilanden met nu en dan een passage door een woonwijk. Ook de nodige kilometers door de bossen worden niet vergeten. We passeren ook 2 maal de koning van de kanalen: het Albertkanaal (da was een doordenkertje he). Zeker even halt houden aan de Sluizen Van Olen. Bij onze doortocht waren ze juist 2 boten aan het versassen . Wel vrij indrukwekkend .Verdere bezienswaardigheden waren de Buulmolen , de 3 koperen bierpotten op het dorpsplein in Olen (waar een verhaal aan verbonden is) en de Abdij van Tongerlo als voornaamste. Er zijn meerdere stukken onverhard . Dus geen route voor de racefiets. Er zijn verschillende plaatsen waar je even halt kan houden om de innerlijke mens te versterken. Dat kan wel nodig zijn want wij kwamen toch uit op 58 km op deze overigens perfect bewegwijzerde fietsroute. De route kan ook gereden worden in 2 lussen. De noordelijke lus is 34km en de zuidelijke lus 25 km. Maar alles samengevat mag je wel een score van 8/10 geven voor deze route. Ik denk dat Keizer Karel daar wel mee tevreden zou zijn.

1 reactie

A.kil@evides.nl 

Verzonden vanaf mijn Samsung-apparaat

Laat hier je reactie achter