62) FREDDY MAERTENSROUTE (West-Vlaanderen)

Deze fietsroute is genoemd naar de tweevoudige wereldkampioen en winnaar van vele wielerwedstrijden, Freddy Maertens. De route kan je starten in Lombardsijde aan het borstbeeld van deze wielrenner. Na eventjes door de behuizing van Lombardsijde en Westende te rijden zoeken we al snel de vlakke velden van de polders op. Enkel onderbroken door alleenstaande boerderijen en het dorpje Mannekensvere waar je op een terrasje een verfrissing kan nemen. Nog een keer de beentjes opwarmen tegen de vele wielertoeristen langs het kanaal Nieuwpoort-Plassendale en we kunnen de strijd aangaan tegen de niet aflatende polderwind op deze 42 km lange fietsroute. Deze rit kan zonder probleem met de racefiets gereden worden. De bewegwijzering echter is zeker niet optimaal en zeker voor verbetering vatbaar. Op enkele belangrijke punten ontbraken wel bordjes en mochten de richtingspijltjes wel duidelijker zijn. Een hapje of drankje kan je wel vinden langs deze route. Bezienswaardigheden zijn dan wel weer niet te vinden. Door de weinig afwisseling en de mindere bewegwijzering kunnen we toch nog een score van 7/10 geven. Ja Freddy, je kan niet altijd winnen.

1 reactie

Laat hier je reactie achter