63) LA MADELON (PAS DE CALAIS) Frankrijk

De fietsroute met start op Place Claude Wilquin in Berck-Sur-Mer laat ons eerst via een veilige aanloopstrook langs de drukke D 303 met zijn nijverheidszone, kennis maken met het binnenland. Fietsers die van de natuur houden zullen wel in hun nopjes zijn want de route zoekt zijn weg tussen de weiden en bewerkte velden en word enkel onderbroken door enkele kleinere dorpjes. Maar daar staat tegenover dat we beloond worden met mooie vergezichten. Voor de bezienswaardigheden moet je deze route niet rijden want die zijn er zo goed als niet. En er zijn 2 onverharde stroken die van de racefietsers niet hun beste vriendjes maken. Opgelet, deze 33 km lange rit gaat over licht heuvelachtig terrein. Tis nu ook niet zo dat je naar de fietsmaker moet gaan om aangepaste tandwielen te kopen, maar allé het gaat toch op en neer. Een drinkbus zou je toch beter meenemen want op veel stopplaatsen moet je niet rekenen op deze overigens goed bewegwijzerde route. De Franse fietsroutebouwers doen zeker hun best.  Deze route mag van ons rekenen op een 7/10 score. Nog even ten inlichting , La Madelon is een rivier die je ook zal passeren op de route.

Laat hier je reactie achter