64) TURFPUTTENROUTE (Oost-Vlaanderen)

Deze route start aan het toeristenkantoor in Donk bij Berlare, waar ruime parking is, en laat ons kennismaken met de omgeving rond het Donkmeer. Het Donkmeer waar je recreatief kan watervaren met huurbootjes en zeer toeristisch is getuige het vele volk. De route mag je beschrijven als een vrij groene route. Er zijn redelijk wat kilometertjes van de in totaal 33 km lange route die zich een weg banen door een natuurlijke omgeving. Voor behuizing moet je dan in Donk,Berlare en Uitbergen zijn. We volgen ook een heel eind het jaagpad langs de Schelde met zijn veren (oversteekplaatsen) maar niet nodig op onze route. Er zijn 3 stukken onverhard te overwinnen, dus niet goed voor de koerfietsjes. Maar terrasjes zijn er in overvloed. Bij dit mooie weer vandaag was het (figuurlijk) vechten voor een zitplaatsje. En het Paris-Roubaix gevoel krijg je wanneer je over de lange strook met kasseikopjes moet rijden. Samengevat mag deze vlakke en perfect bewegwijzerde toer een 8/10 op zijn c.v. plaatsen.

Laat hier je reactie achter