65) KAPPELLETJESROUTE (Oost-Vlaanderen)

Deze route zijn we gestart aan het infokantoor aan het Donkmeer bij Berlare waar je meteen al de Bareldonkkapel ziet. Eens door de villa wijk gaan we meteen naar een flink eind onverhard met mulle zandstroken. En als je denkt dit wordt zoals de Turfputtenroute, die we enkele malen zullen kruizen, een natuurroute is eraan voor de moeite. Deze route situeert zich nagenoeg volledig tussen de behuizing. Enkele kleinere stroken groen niet te na gesproken.En drukkere wegen gaat deze route ook niet uit de weg. Ook hier maken we kennis met een klein stukje jaagpad langs de schelde. Voor je het jaagpad oprijd eventjes halt houden aan dat klein museumpje die het verhaal vertelt over beer (stront dus). We komen inderdaad verschillende kapelletjes tegen op deze 35 km lange vlakke fietstocht. De ene al wat heiliger dan de andere. Wat wel tegenviel was de bewegwijzering. Deze is zeker voor verbetering vatbaar. Wat wel jammer is voor deze toch wel mooie fietsroute die een 8/10 verdient maar wij nu maar een 7/10 kunnen geven. Er zijn minder terrasjes dan op de Turfputtenroute maar zeker voldoende om even je dorst te lessen. En even napraten kan je natuurlijk ook op een van de vele bootjes op het Donkmeer.

Laat hier je reactie achter