66) SINT-WINOC ROUTE (Frankrijk)

We zijn deze route gestart in Bergues in het departement Le Nord in Frankrijk niet zo ver van de Belgische grens. Na onze camper te hebben geparkeerd aan het station reden wij dwars door het centrum van deze omwalde stad om enkele kilometers verder over te gaan in een landelijke groene omgeving. Enkel onderbroken door de dorpjes Quaedypre, West-Capel, Wylder en Socx. De Vlaamse kenmerken zijn hier nog duidelijk zichtbaar. Kijk maar naar de straatnamen onderweg . Veel drankgelegenheden zijn er niet op deze 46 km lange route. En het heeft wat mee van de Franse kappelletjes route want als je een beetje uitkijk kom je er redelijk wat tegen met als toppertje de kapel van het Légion d’Honneur in Wylder . Bijna de ganse route is licht heuvelachtig ( met nadruk op licht).Er is een stukje jaagpad langs het kanaal de la Haute Colme die zeker niet racefiets vriendelijk is. De rest van de route zijn perfecte wegen. De bewegwijzering kon ietsje beter .Er is een routekaart verkrijgbaar in de dienst toerisme in Bergues voor 2 euro wat misschien wel aan te raden is. Alhoewel er veel landelijk gereden wordt kan je niet zeggen dat het een route is die verveelt en daarom toch een 7.5/10. Bergues is zeker een stadje om eens te bezoeken.

Laat hier je reactie achter