68) BEVERHOUTSROUTE (West-Vlaanderen)

Deze uitstekend bewegwijzerde route, die start in Beernem langs het kanaal Gent-Oostende aan De Kijkuit, is een route voor fietsers die graag in een groene omgeving rijden. Want deze route gaat zo goed als volledig tussen de weides en de velden met mais plantjes en vooral met zeer veel patattenvelden en enkele bosstroken. Zoals de Abdijenroute die door Rijckevelde passeert. Dit is tevens ook één van de twee onverharde stroken die we tussen de kiezen krijgen wat dan meteen deze route ongeschikt maakt voor de racefietsers. Veel behuizing kom je zeker niet tegen op enkele boerderijen en kleine ” huizengroepjes” na. Dus voldoende drinken en een belegt broodje meenemen want de stopplaatsen zijn zeer beperkt. Deze 38 km volledig vlakke route kunnen wij wegens zijn toch wel eentonigheid slechts een 7/10 geven.

Laat hier je reactie achter