70) LE CIRCUIT DU HERON (Frankrijk)

Deze route kan je terugvinden in de gids La Baie de Somme à Vélo en is gratis verkrijgbaar in de diensten toerisme in de stadjes rond de baai van de Somme. Onze route bestaat uit de lussen a en b maar met een beetje fantasie kan je ze allebei rijden. Wij zijn gestart in het toeristisch stadje Le Crotoy. We waren daar op één van de vele campings die deze streek rijk is. De vlakke route brengt ons via de vele hectaren grote bewerkte velden naar enkele kleine dorpjes met een grote verscheidenheid aan stijlen van huizen. Soms heb je het gevoel dat de tijd eventjes heeft blijven stilstaan en denk je is dit nu 2016 of nog 1916. Maar het heeft zeker zijn charme. Enkele bezienswaardigheden op deze route zijn : le chappelle du Hamelet, het monument van de vliegeniers Caudron, het Chinees oorlogskerkhof (wel even omrijden) en met een beetje geluk zie je het stoomtreintje passeren die start in Le Crotoy ( wij hebben erop meegereden, zeer aan te raden !!) Er is een klein stukje onverhard op deze 40 km lange rit maar kan zeker met de racefiets gereden worden. En voor alle zekerheid toch maar zelf een drinkbus en een zak wulloks meenemen om de spieren op peil te houden. Van ons een 7.5/10 score voor deze overigens perfect bewegwijzerde route.

3 reacties

waar kan ik de gratis fietsroutes bestellen van le crotroy en daar allemaal rond<; liefst in het nederlands

Meneer Mevrouw

Is het mogelijk van een paar fietsen routes te ontvangen
Dank bij voorbaat
Schaut.hilda@gmail.com

sorry, maar wij beschikken niet over fietsroutes. Wij zoeken fietsroutes op internet of toeristische dienst kantoren of via flyers of fietsbeurzen of routes die wij toevallig tegenkomen. Deze fietsen wij en maken daar een beschrijving over. Gtjs Dirk en Carine

Laat hier je reactie achter