71) LANGS 2 GETEN (Vlaams-Brabant) deel 1

Deze  knooppuntroute kan je terug vinden in de fietsgids Fietspocket Vlaams-Brabant. De route kan in 2 delen gereden worden. Het eerste deel waren we vertrokken op knp 58 in Linter die ons naar Zoutleeuw loodst. Onderweg op deze route mag je je aan alles verwachtten qua wegen. Asfalt, beton, veel onverhard, kleine wegeltjes, slechte kasseistrook en zelfs door de vele regen moesten wij door een ondergelopen ( 35 cm diep) stuk bos fietsen. Ach man, gewoon de Max dit routeke. Het is wel een landelijke route met een kleinere afstand die toch een beetje glooiend is maar 85% is zeker vlak. Enkele dorpen worden doorkruist maar hier is de hoofdschotel toch stad Zoutleeuw met zijn imposante kerk en zijn gotische gebouwen. Drankgelegenheden zijn er voldoende en als je nog dorst hebt kan je altijd nog een slokje nemen uit de Grote- of de Kleine Gete die je passeert (grapje).Er staan ook infoborden over de oorlog 14-18 verspreid over de route( meer info in de VVV kantoren) Dus ! Zeker geen route voor de racefiets maar voor de trekfietsers is deze 32.5 km lange tocht een 8/10 waard.

58-50-192-48-51-21-54-55-56-60-59-58

Laat hier je reactie achter